miércoles, 9 de enero de 2019

Drama familiar (català)


Imaginem-nos una família composada per un matrimoni, un fill menor i l’anciana mare d’ella. La parella, que ja no recorda por què es van casar, hauria d’haver-se separat abans de començar a fer-se la vida impossible, després que ella es tornés ludòpata i ell alcohòlic.

Las baralles son constants, amb agressions mútues. El nen rep per ambdues parts i han tingut de portar-lo varies vegades a urgències. Només les llàgrimes maternes van evitar que els prenguessin la custodia quan li van trencar el braç d’una pallissa.

A l’anciana ara només la pica la seva filla, però molt de tant en tant, el gendre es manté al marge des que es va abalançar sobre ella i va estar a punt d’escanyar-la. Per sort al final es va contenir per no acabar entre reixes.

Després de la darrera bronca, ella va enverinar el menjar i casi va acabar amb l’anciana y amb el nen. Quan se’n va adonar el marit, li va clavar una punyalada al cor i després es va suïcidar llençant-se pel balcó.

La mort d’ella sortirà a tots els informatius, se li farà un minut de silenci i s’afegirà a les estadístiques de dones mortes per violència de gènere. Ell es convertirà en un mal tractador però no es registrarà la seva mort. L’anciana i el nen seran oblidats.

¿Pot algú donar-me resposta a les dues preguntes següents?

Una: ¿Com es resol un problema així, amb una llei de violència de gènere que no té en compta l’entorn familiar ni social, que nega la condició de víctimes al 75% d’elles i nega que la meitat dels mal tractadors ho siguin?

Dos: ¿Exactament per quin motiu defensar a l’anciana i al nen atenta contra el dret de les dones a no ser mal tractades?


VISCA LA REPÚBLICA

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS


No hay comentarios:

Publicar un comentario