domingo, 13 de enero de 2019

El feixisme a casa (català)


Em preocupa veure a VOX a Andalusia, però encara em preocupa més la reacció dels altres partits, la dreta llençant-se als seus braços per aconseguir càrrecs i l’esquerra enganxada a la seva imaginada superioritat moral.

El feixisme s’ha colat a les institucions, ignorar-ho és un error; menystenir-lo, un suïcidi; i ens enganyarem si pensem que ha estat casualitat. Menteixen els que ara diuen que Alemanya van votar a Hitler perquè els va donar un tomb el cap.

A Alemanya van guanyar perquè eren els únics que van tocar alguns temes candents, com que les sancions del tractat de Versalles eren un escandol o que una barra de pa no podia costar un milió de marcs. I, a falta d’altres discursos, la gent els va escoltar.

Ara VOX parlarà de problemes que estan al carrer, i que els polítics no s’atreveixen a tocar: la llei de violència de gènere ha estat la primera, després vindran la immigració il·legal, el malbaratament general, el rescat bancari no recuperat, l’atur que no baixa, els serveis més cars d’Europa, etc.

Temes n’hi ha de sobres perquè els acomodats partits no han vist la necessitat de prendre-li el pols al carrer. Quan alguna cosa no els agrada ho titllen de masclista, racista, feixista o políticament incorrecte i ho obliden.

El resultat és que no tenen cap projecte, al marge de robar tot el que puguin, com han fet PP i PSOE quan han tingut majoria. En canvi VOX sí té un projecte, com hem vist en les seves reivindicacions, malgrat sigui per tornar-nos al segle XV.

Mentre els partits segueixin amb por a tractar els problemes que preocupen als ciutadans, uns perquè només busquen enriquir-se amb el poder i altres perquè segueixen en el happy flower, el feixisme serà una amenaça real.


VISCA LA REPÚBLICA 

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario