sábado, 2 de abril de 2016

Perles polítiques (Català)

La política nacional no para de deixar-nos perles sobre la seva degradació galopant. Encara estic impressionat per la interrupció del ple de Cádiz per part d’una parella, que acusava als polítics de corruptes i a l’alcalde d’incomplir les promeses electorals, mentre afegia: què hi ho d’allò nostre, que per això et vam votar?

No em refereixo als dos joves, que tenen una problemes que els impedeixen adonar-se’n de que són aquestes mateixes actituds, de suport a canvi de prebendes, les que han causat la major part de casos de corrupció que patim i les que ens han portat fins l’actual crisis.

Parlo dels polítics, inclosos els demagogs de nova fornada, que no dubten en enganyar a la ciutadania, assegurant que poden donar feina i habitatge al seu criteri, com si fos la solució als problemes: donar i repartir, sense amoïnar-se per crear riquesa perquè això requereix esforç i demanar esforç no dona vots.

Però, per què fan això els polítics? Dos motius em venen al cap. El primer és que mentir, enganyar, difamar, robar o actuar contra l’interès públic surt casi gratis en aquest país, ja sigui per la mentalitat de súbdits resignats o de “lazarillos” envejosos, i no de ciutadans lliures que exigeixen respecte.

El segon és la nostra immaduresa política i econòmica que ens fa confondre als polítics amb els Reis Mags, per això els demanem regals individuals en comptes de bona gestió dels serveis, oportunitats per a tots i responsabilitats per la seva actuació.

El meu respecte més sincer als que, com la parella en qüestió, pateix durament les conseqüències de la crisi, encara que confonguin la manera de resoldre-la; però la meva major repulsa als polítics demagogs que s’han aprofitat la ingenuïtat de la gent en benefici propi, fent-los creure que es pot tenir tot a canvi de res perquè algú pagarà o Déu proveirà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario