sábado, 30 de abril de 2016

Si Lincoln fos espanyol (català)

Han vist vostès la pel·lícula “Lincoln” d’Steven Spielbeg? Doncs curiosament sembla que cap dels nostres polítics l’han vist i, si ho han fet, se’ls ha passat alguna cosa per alt.

Spielberg explica els tripijocs que va tenir de fer aquell president per aprovar la tretzena esmena de la Constitució dels Estats Units, que suposava abolir l’esclavatge per sempre més.

Hi surten provocadors i manipuladors que fan joc brut, corruptes que es deixen comprar, trànsfugues que canvien de partit per un plat de llenties, extorsionadors, espies, espavilats, perdedors desesperats per haver de tornar a treballar, és a dir més o menys com a la política espanyola, i molt em temo que la d’arreu del món.

Però una cosa sí queda clara: el Sr. Lincoln ha de fer tots els pactes abans de votar, per això les setmanes o mesos anteriors es dedica a assegurar-se tots els sufragis necessaris per tenir èxit en la seva proposta.

Com a bon demòcrata sap que si perd la votació no podrà anar als despatxos a esmenar el que no ha aconseguit a la cambra, perquè això no seria seriós ni democràtic sinó més aviat un basar oriental, que és una cosa força diferent.

Es canvi és curiós que els polítics espanyols sols vegin la necessitat de pactar desprès d’haver votat, mentre que ara que comença la campanya electoral, fins i tot els que tenen un 3% dels sufragis, creuen que no cal fer-ho, perquè desprès de les eleccions ja esmenaran el que no han estat capaços d’aconseguir a les urnes.


Ja sé que és legal, perquè així ho hem decidit, però em recorda tant als basar orientals... 


No hay comentarios:

Publicar un comentario