domingo, 12 de febrero de 2017

A la Sra. Arrimadas (Català)

Sento a la cap de l’oposició, Sra. Arrimadas, dir que a Catalunya sols es parla del procés i no dels problemes reals de la gent. Em pregunto on s’ha ficat els últims anys i de què li ha servit estar al Parlament.

Sap molt bé que no es pot tractar de l’atur, el problema més important del país, perquè l’estat es nega a estendre el sistema polític i econòmic que han demostrat reduir-lo més: el concert basc i navarrès.

Tampoc es pot parlar de la pobresa sense qüestionar la solidaritat entre CCAA, per més que aquesta solidaritat consisteixi en pagar les cortines als altres i deixar sense ajudes als nens pobres catalans.

No es poden esmentar les energies renovables, malgrat Europa les promogui, perquè PP i PSOE tenen un pacte per gravar-les i mantenir l’energia cara, a canvi de la contractació d’algun ex alt càrrec.

Es inútil proposar el corredor mediterrani, que demana tota Europa, perquè l’estat hi creu tan poc que es gasta els diners que venen de Brussel·les en túnels de Madrid.

No cal dir res de Renfe, perquè sempre ens recorden que no és nostre, malgrat patim diàriament les conseqüències de la falta d’inversions.

No es pot entrar en el tema de la precarietat laboral perquè les competències les té l’estat i ha fet unes lleis amb les que cada cop és més fàcil despatxar treballadors, mentre segueixen les traves a la creació de noves empreses.

Tampoc es poden abordar les desenes de lleis que ha fet el Parlament i que el Tribunal Constitucional ha anul·lat, per aspectes tant subversius com evitar que la gent passi fred o que puguin retornar el pis que no poden pagar sense quedar hipotecats de per vida.


En fi, que quan la Sra. Arrimadas diu que sols es parla del procés, quins altres temes importants proposa que no siguin aturats pel Tribunal Constitucional?

No hay comentarios:

Publicar un comentario