sábado, 4 de febrero de 2017

Independència energètica (Català)

El Govern portarà al Parlament la proposta per fer un pacte de transició cap a un futur basat en les energies renovables, amb l’objectiu de que Catalunya deixi de dependre de les actuals fonts externes, cares i contaminants, cap al 2050.

Per aconseguir-ho el ciutadà no sols tindrà el rol de consumidor, sinó que també podrà generar, emmagatzemar i vendre l’energia verda que tenim en abundància. Aquesta possibilitat és avui factible gracies als avenços en digitalització de la xarxa elèctrica.  

El camí serà llarg ja que actualment l’energia verda suposa el 8% del total, en front del 20% que exigeix la UE pel 2020, però sobre tot estarà ple d’obstacles, el principal és la política energètica de l’estat, que protegeix unes elèctriques incapaces d’adaptar-se al canvi que ja és aquí.

En comptes de diversificar-se, com va fer Tabacalera, les elèctriques han preferit confiar en la mediocritat de la nostra classe política, per exigir que les protegeixin a canvi de contractar algun ex alt càrrec quan ja no se sap què fer amb ell. L’últim, un ex director general de la Guardia Civil, ha sorprès a tot el país.

Lluny de fer propostes de millora, l’estat ens amenaça si fem servir energies alternatives i ens obliga a tenir l’electricitat més cara d’Europa, recordant-nos que enguany pagarem al menys 100 euros més pel llum, l’únic pla alternatiu és esperar que plogui.


És curiós que alguns encara es preguntin perquè Catalunya vol la independència, molt senzill: perquè, a part de fer el gran Madrid (el que inclou tota la xarxa AVE) i mantenir el poder, no existeix cap proposta ni intenció de l’estat per millorar Espanya ni la vida dels espanyols, ni siquiera en les coses obvies com l’ús d’energies netes. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario