martes, 2 de enero de 2018

82 anys sense República (Català)

El 2018 farà 82 anys que el feixisme va acabar amb la República Espanyola, l’únic règim legítim que hi ha hagut a Espanya des d‘abans de començar el segle XX, i ho va fer per la força, mitjançant una guerra cruel e incívica que va matar a casi un milió de conciutadans.

Tot el que ha vingut des de llavors ha estat primer imposat per aquella barbàrie, desprès pel terror de la dictadura, més endavant per la por a la involució i, en última instància, per la política dels fets consumats, però no perquè els ciutadans ho hagin decidit.

Així ens trobem ara, 82 anys després, amb una monarquia imposada per un dictador i que ningú ha votat, perquè en el seu moment Suárez no es va atrevir a fer un referèndum per legitimar-la i, desprès de l’abdicació, el nou monarca tampoc ho ha fet.

¿Tenen por de que el poble manifesti els seus desitjos, en ple segle XXI, o és que no estan segurs de que prefereixin la monarquia? Potser serà perquè ja hem fet fora d’Espanya dues vegades als Borbons, després de que ells li regalessin la corona a Napoleó.

¿O serà que tenen tan poc que oferir que sols poden imposar-se per la violència, la por i la repressió? Si és així, és una forma molt trista de governar un país.

El poble espanyol ho ha aguantat tot, ¿però encara no es mereix, després de 82 anys, que se li consulti sobre si prefereix aquesta monarquia o una república? ¿Fins quan seguiran tractant-lo com a menor d’edat e incapaç de decidir?


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPÚBLICA!!!  

No hay comentarios:

Publicar un comentario