lunes, 1 de enero de 2018

Millor en república

Després de les eleccions del 21-D hem d’anar plantejant els beneficis que la independència pot proporcionar-nos. Per començar voldria recordar tres de les majors factures que té Espanya i que la República catalana podria gestionar molt millor.

La primera es el 16’4% d’atur, que a Catalunya és sols del 12’5% però, segons l’ABC, si tinguéssim el concert basc es crearien 200.000 llocs de treball deixant la taxa en el 5%, i és de suposar que la República no seria pitjor que el règim foral.

La segona és l’energètica (inclosa la factura pel petroli), que no aconseguim baixar per una política que posa traves a les renovables a fi de preservar els privilegis de les empreses energètiques i els alts impostos d’un estat tan voraç com incompetent.

El govern de la Generalitat sempre ha mostrat una major sensibilitat per l’ús de les renovables, per tant donarà més incentius a les mateixes i eliminarà el ridícul impost al sol en un país Mediterrani.

I la tercera és la de les pensiones. Tot i que el percentatge de majors de 64 anys és similar al d’Espanya, en tenir més empreses, major productivitat i menys atur, la República catalana pot garantir el seu pagament sense necessitat de demanar préstecs com ha fet Espanya.

Amb un atur menor, aprofitant el sol i el vent per reduir la factura energètica i sense tenir de pagar interessos pels préstecs de les pensions, Catalunya podrà dedicar aquests recursos a millorar el seu aparell productiu i a l’estat del benestar, en un futur que sembla apassionant.

Cap d’aquestes mesures exclou a Espanya, que podria fer el mateix, per exemple fomentar la industrialització i l’ocupació, explotar les renovables i no emprar els diners de les pensions pel rescat bancari.


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPÚBLICA !!! 


No hay comentarios:

Publicar un comentario