sábado, 6 de enero de 2018

Despesa o inversió?

El vaixell de 400.000 € del riu Huso
S’imaginen una despesa més inútil que fer un vaixell que no pugui navegar? Doncs això ha fet la Diputació de Toledo en gastar 400.000 Euros en un vaixell, per navegar pel riu Huso, que la Confederació Hidrogràfica del Tajo ja havia advertit que no era navegable.

És un altre exemple de la facilitat que tenen alguns polítics per malbaratar els diners aliens i que ha omplert Espanya d’AVE sense passatgers, autopistes sense cotxes, aeroports sense avions i moltes més obres tan inútils com ruïnoses.

En el nostre món el diner, llevat del robat o heretat, és un reflex del servei que es presta als demés, per això Apple o Windows guanyen tant, perquè presten un gran servei canviant la vida, la manera de treballar i de divertir-se de molta gent en el planeta.

No entendre això, és no entendre el mercat ni la vida mateixa. Per guanyar cal servir.

Però la característica de les obres que hem esmentat abans és que s’han fet sense voler prestar cap servei a ningú. L’únic objectiu dels seus impulsors era aconseguir uns ingressos fàcils per a constructors i comissionistes, amb el diner públic.


Per això sempre parlen de despesa i no d’inversió, perquè mai esperen cap retorn en forma de benefici econòmic, que serveixi per seguir millorant la vida dels ciutadans. L’espanyola i la catalana són dues maneres diferents d’entendre la vida i els negocis.

Ni ells, amb la seva mentalitat de malbaratament, entenen les inversions de futur, com les delegacions a l’estranger, que tenien un retorn per euro invertit molt positiu, ni nosaltres entenem que sigui tant fàcil dilapidar el diner públic sense disculpar-se siquiera.


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!!

VISCA LA REPÚBLICA!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario