sábado, 13 de enero de 2018

Tenim un problema

Em dol sentir al govern del PP assegurar hipòcritament que cal complir unes lleis que ell se salta cada dia, perquè aquesta és la millor manera de des legitimar tant aquestes lleis com l’acció mateixa del govern.

A més ho diu com si no tingués la possibilitat de prestigiar i dignificar el sistema judicial i l’exercici de la Justícia o degradar-lo i envilir-lo.

El PP és el responsable d’haver polititzat el TC, fins convertir-lo en un instrument de la seva política; i de promoure la ruptura de la Constitució, amb la sentència de l’Estatut del 2010, que va canviar les regles del  joc en obviar la voluntat popular.

Han inhabilitat, apartat o jubilat als jutges i fiscals que s’han atrevit a investigar contra els seus interessos (jubilats 6 jutges que van tombar la reforma laboral, Garzón y Pablo Ruz per investigar la Gürtel, Elpidio Silva per investigar a Blesa).

També han apartat als que van investigar a membres de la corona, com el jutge Castro en el cas Noos; o del PSOE, com la jutgessa Mercedes Alaya en els ERE d’Andalusia.

I mentre asseguren que no hi ha alternatives a l’actual estatus quo jurídic, inhabiliten a qui escriu una constitució en hores lliures (Santiago Vidal), cessen a qui veu legítim el dret a decidir de Catalunya (fiscal Rodriguez Sol) e investiguen a qui s’atreveix a catalogar als policies que van carregar el 1-O de “terroristes uniformats” (jutge Federico Vidal).

Amb aquest tracte a qui no obeeix és normal que la jutgessa Alaya digui que hi ha una “asfixia” dels jutges o que “els fiscals no mouen ni un dit si no reben ordres des de Madrid”.


Tampoc sorprèn que el Consell d’Europa faci un dibuix gens positiu de la Justícia espanyola, per la seva manca d’independència i poca efectivitat contra la corrupció (informe GRECO 2016). Això és el que volem?



LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPÚBLICA!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario