jueves, 4 de enero de 2018

Què diria Pacheco? (català)

El Sr. Pedro Pacheco
Pedro Pacheco és un polític, avui jubilat, que va ser alcalde de Jerez de la Frontera durant 24 anys i va tenir d’enfrontar-se a la Justícia espanyola per dir que “la Justicia es un cachondeo”.

I això que llavors, cap vicepresident del Govern de Madrid havia declarat públicament que a Espanya s’empresona per “escapçar” opcions polítiques per encàrrec de La Moncloa, com ha assegurat Sáenz de Santamaría en un meeting, és a dir en públic davant les TV del món.

I el Tribunal Constitucional encara no estava presidit per cap militant del PP, per convertir-lo, en paraules de R. Cotarelo[i], en “un òrgan polític al que es diu tribunal per a revestir-lo d’una major legitimitat i pes”.

Llavors no s’empresonava a polítics triats pels ciutadans, per complir el mandat que els havien fet els electors, mentre es deixaven lliures a delinqüents confessos com el Sr. Millet o condemnats com els feixistes de l’agressió de Barquerna a Madrid.

Agressió del 20 de novembre 2016 en ple carrer 
Tampoc es demanava més multa per fet botellot (fins a 600 euros), que per linxar a algú en ple carrer (90 euros), com va demanar la Fiscalia pel grup d’ultradretans que van linxar a un activista a Madrid, el 20 de novembre de 2016.

A més amb la Transició havíem deixat enrere això d’enviar a les forces de seguretat a arrencar pancartes de “llibertat” o “democràcia”, i molt menys els guarniments dels arbres de Nadal per ser d’un color determinat, com hem fet ara.

Amb tot això, no deixo de preguntar-me: què diria avui el Sr. Pacheco?



[i] Cotarelo, Ramón: La República Catalana. Nou Books. Septiembre 2016. Página 180.


LLIBERTAT PRESSOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPÚBLICA!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario