domingo, 2 de diciembre de 2018

“Deja vu” a la política espanyola (català)


Amb l’actual política espanyola tinc la sensació d’un “dejá vu”, d’haver-ho vist abans. Concretament entre 1973 i 1975 quan l’assassinat de Carrero Blanco va deixar un règim agonitzant fins el seu enterrament definitiu amb la mort del dictador.

Ara passa el mateix, el rei Felip VI va decidir, el 3-O, fer-li el harakiri a la corona, en posar-se al costar de la repressió contra els catalans, el que va acabar amb el règim del 78, que agonitza a l’espera de que mori definitivament amb la seva renúncia i exili.

Això no significa que el règim no sigui perillós, ni molt menys. Així com Franco va assassinar fins pocs mesos abans de la seva mort, ara no han dubtat en mobilitzar totes les clavegueres, de Estat incloses les de la Justícia, per intentar aturar la gent a base de escarments.

¿Se li perdonaran a Felip VI indefinidament els pecats que se li van perdonar al seu pare? Els líders colpistes impulsors del 155 creuen que sí, que es podrà mantenir als espanyols sense que opinin 40 anys més, perquè així ho mana la Constitució.

Una Constitució que va ser el mínim que van permetre els militars, que amenaçaven amb un nou  cop d’estat, i el desplegament de la qual van aturar els propis militars el 23-F.

Avui la monarquia està mal ferida, però no per Catalunya, sinó per les punyalades que suposen la mala gestió de la vida privada de Juan Carlos I, els negocis familiars, les declaracions de Corina, les gravacions de Villarejo i la repressió als ciutadans que volen votar.

Han posat sota sospita 2’5 milions de catalans, més 700 alcaldes imputats i han empresonat al legítim govern català. ¿Imputaran a les universitats que facin referèndums sobre la monarquia i als municipis que reprovin al rei? Fins quan?



VISCA LA REPÚBLICA

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario