miércoles, 12 de diciembre de 2018

Manipulacions del nacionalisme espanyol (català)



El feixisme espanyol sempre ha estat mentider i manipulador. En guanyar la guerra en la que van trair al país i als espanyols, es van apropiar del nacionalisme i van canviar el sentit de les paraules per equiparar a assassins i víctimes, al govern legítim i al colpista.

Ara els seus hereus pretenen fer el mateix amb la història europea, així que per l’agressió de Servia, amb el seu nacionalisme imperialista, excloent i carregat d’odi, com l’espanyol, pretenen invalidar el procés d’independència d’Eslovènia.

No haurien d’enganyar-nos aquells que van lloar en el seu dia la independència eslovena, i avui la critiquen només perquè Torra ha dit que admira el seu exemple democràtic, amb un referèndum d’altíssima participació i majoria aclaparadora del Si a la separació.

Com el nacionalisme espanyol pateix els mateixos mals que el servi, la Transició va suposar més de 500 morts, i només la sort va impedir que n’hi haguessin més el 1-O, amb una  repressió gratuïta que només va servir per trencar Espanya definitivament pel nord-est.

Ara segueixen canviant el significat a les paraules, per això presumeixen de democràcia, però impedeixen que Catalunya voti. Parlen de llibertat, però fan lleis mordassa, prohibeixen cançons i comentaris a les xarxes socials, i pretenen tancar webs sense ordre judicial.

Apel·len a la convivència, però mantenen presos polítics sense judici i contra els que no tenen acusacions que puguin admetre els catedràtics de dret penal espanyols ni europeus.
  
Amenacen amb la Constitució, però van ser ells qui la van destruir en pressionar al TC per que dictés la sentència contra l’Estatut, després d’haver estat ratificat pels catalans, el que va trencar les regles bàsiques del pacte constitucional del 78.

El problema que tenen és que ja ningú es creu les seves manipulacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario