lunes, 24 de diciembre de 2018

Governar o imposar? (català)


Que el PSOE desmantelli  part de l’acció de govern del PP és el resultat d’haver governat a base de la imposició del decret llei, en comptes del diàleg i el consens, i ambdós partits ho han fet en excés.

Això passa perquè els polítics no han entès la democràcia ni que governen pel país i no per complir els seus capritxos ni per agradar a qui els pugui col·locar en un Consell d’Administració.

El resultat és que la política espanyola és erràtica e inútil. Erràtica ja que canvia completament cada vegada que canvia el partit que governa; e inútil en no tancar cap tema amb l’acord de tots en base a les necessitats dels ciutadans.

Per això repetim una i altra vegada les mateixes coses: la reforma educativa, les lleis de la memòria històrica, la de l’avortament, la reforma laboral, etc., etc.

No es que els nostres polítics no vegin el que necessitem:  referèndum sobre la monarquia, canviar la Constitució i la llei electoral, limitar els mandats a dues legislatures, tancar el Senat, reformar la Justícia i fer-la independent de veritat, etc.

El problema és que no tenen ni la formació, ni la capacitat, ni el lideratge per afrontar-ho, així que, per no fer la seva feina, s’emparen en que la Constitució no ho permet. Però les lleis franquistes també eren sagrades e inamovibles i es van canviar.

Si ens fixem en el conflicte de Catalunya, asseguren, sense morir-se de vergonya, que els referèndums estan prohibits, però si l’haguessin fet fa 4 anys hauria sortit el NO i el tema estaria oblidat, com Anglaterra ha oblidat ja el d’Escòcia.

Els partits polítics han incorporat a illetrats incendiaris, com el Sr. Casado, per substituir líders de la talla de Manuel Fraga. L’equivalent en futbol seria substituir a Messi per un pàrvul de P5. ¿I ens preguntem per què el país no avança?

VISCA LA REPÚBLICA

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario