sábado, 9 de febrero de 2019

La política espanyola està malalta (català)

Que la política espanyola està malalta només ho pot dubtar quin visqui de la mateixa o qui no vegi notícies ni escolti als “pares” de la pàtria (malgrat anomenar-los així em sembla exagerat).

La histèria s’ha desfermat per la voluntat del govern central, d’encetar un diàleg amb el de la Generalitat i posar un mediador en les converses, el que ha portat a Pablo Casado a dir que l’agenda catalana és ETA (associació curiosa y gratuïta).

¿Recorden quan Aznar negociava amb els “llibertadors del poble basc” a través d’un mediador? Doncs, a la vista de la reacció del illetrat líder popular, allò només era un trastorn mental produït per parlar català a la intimitat.

La mediació es fa en tot tipus de conflictes, des de laborals, com la vaga dels controladors aeris; a bèl·lics, amb les FARC de Colòmbia o el IRA d’Irlanda; fins als més propers, com els matrimonials.

Tothom fa servir mitjancers, bé tots menys Felipe González que, segons el coronel Amadeo Martínez Inglés, va preferir crear el GAL, el 1983, després que Suárez ho rebutgés de ple el 1979.

La dreta diu ara que els independentistes som nazis, supremacistes i terroristes, però mai ens diuen franquistes ni falangistes, serà per no confondre al seu electorat.

Si creuen això, malgrat ser un procés pacífic i democràtic,  haurien d’aclarir com hi lluitaran perquè Espanya ha emprat diversos mètodes contra el terrorisme, des de la tortura i l’assassinat fins al diàleg.

Si algú dubta de si es millor la repressió o la negociació, li recordo que, segons Pilar Urbano, mai hi va haver tants afiliats a ETA com després de dictar les sentències de mort en el Procés de Burgos, en canvi Aznar va acabar amb ella negociant-hi.

Referencias
Amadeo Martínez Inglés: El rey que no amaba los elefantes (pág. 331 a 333)
Pilar Urbano: La gran desmemoria (pág. 262) La autora lo atribuye al presidente Suárez.  


ACUSO L'ESTAT DE REPRESOR AMB L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario