miércoles, 5 de junio de 2019

Acatar les lleis (català)


Com  arran del procés català s’inicien sovint discussions sobre si les lleis cal acatar-les totes i en totes circumstàncies, o no, els proposo un exercici amb quelcom tan allunyat de la ideologia com les energies renovables.

Malgrat Espanya és un país riquíssim en aquestes, pel seu sol, vent i més de 7000 Km de costa, l’estat segueix apostant pels combustibles fòssils que no tenim i hem de pagar a preu d’or.

Això, que no té cap racionalitat econòmica, només s’explica per la pressió que exerceixen  les grans energètiques sobre els governs de tots els colors, contractant ex alts càrrecs a canvi de mantenir privilegis cada dia més inconfessables.

Així, el govern del PP, va fer una llei que exigia demanar-li permís a les elèctriques per posar una instal·lació fotovoltaica a casa, impedia compartir-la entre veïns, imposava tràmits de fins a 1 any per autoritzar-la, més càrrecs, peatges, multes, etc.

El resultat és que a Espanya, malgrat el seu potencial energètic, paguem l’energia més cara d’Europa i només tenim uns 1000 casos d’autoconsum, mentre a Alemanya n’hi ha més de 1 milió d’autoconsumidors.

Tornem al principi. Cal acatar sempre totes les lleis?

Si estan fetes per millorar la convivència, proporcionar progrés i prosperitat als ciutadans, crec que sí. Però si estan fetes per una banda corrupta, que busca el seu benefici, fins i tot contra dels ciutadans i dels drets humans, ja no n’estic tant segur.

Si la llei és la panacea, ¿per què durant la transició vam canviar les lleis franquistes que també es consideraven sagrades e inamovibles? La nostra obligació i responsabilitat, com ciutadans lliures en democràcia, és qüestionar l’estat i les lleis per evitar abusos del poder.


ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA DEL JUDICI A L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS


No hay comentarios:

Publicar un comentario