lunes, 24 de junio de 2019

El judici a La Manada una vergonya nacional (català)

 Ara que La Manada està a la presó, tots els mitjans parlen de sentencia exemplar i de victòria judicial. Jo crec que davant una vergonya nacional de tal magnitud no cap presumir, sinó tot el contrari, cal reflexionar i exigir canvis profunds.


Vergonya de que es donin casos com aquest, de varius homes usant la força contra una noia per tenir sexe. No arribo a entendre en què hem errat per engendrar tals monstres.

Vergonya perquè han estat dos tribunals els que els han jutjat amb anterioritat, condemnant-los a 9 anys i ratificant la condemna, per deixar-los lliures després.

Vergonya per la persecució mediàtica a la víctima, ja que els mitjans han airejat la seva vida privada, en un exercici més propi de descerebrats que de professionals del periodisme.

Vergonya per veure a la fiscal justificant que és violació i no abús el fet de que cinc homes acorralin a una noia en un portal i l’ultratgin 10 vegades.

Menys mal que el TS ha trobat un forat per resoldre-ho, malgrat estar tan ocupats dictant sentències de les hipoteques que agradin als bancs, fent-li la feina bruta al PP i cercant excuses per no complir les directrius de l’ONU i Amnistia Internacional.

Però és una vergonya que arribi tan tard i ho faci per les pressions del carrer, i segur que del poder legislatiu als despatxos, doncs en cas contrari no crec que hagués contradit allò dictat abans per dues sales.

Vergonya que encara quedi jutges, com el senyor Francisco Serrano, de VOX, que no veuen terme mig entre una relació amb una prostituta i que cinc homes encalcin i violin reiteradament a una jove sota amenaça.

S’imposa la reflexió, demanar responsabilitats i exigir canvis en el poder judicial.

ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA DEL JUDICI A L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS



No hay comentarios:

Publicar un comentario