viernes, 21 de junio de 2019

La unitat nacional un pesa de pel (català)


El major desig de l’Església, la política i la publicitat és trobar la manera de que les seves idees siguin adoptades acríticament, sense qüestionar-les ni pensar-les. Que siguin certes o no, és secundari.

Aconseguir-ho permet sostenir qualsevol mentida, com passa amb el ferro dels espinacs, que es considera alt perquè algú va posar la coma del resultat massa a la dreta i Popeye va fer la resta.

Un cop la ciutadania ha assumit aquesta idea els seus promotors poden fer qualsevol barbaritat, inclòs començar una guerra o construir camps de concentració, com van fer els nazis amb la superioritat de la raça ària o els blancs sud-africans amb l’Apartheid.

A més, quan aquestes idees arrelen és casi impossible erradicar-les, per més evidències que hi hagi en contra, per això l’Església va poder instaurar la Inquisició contra qui creia que la Terra era rodona o que América existia malgrat la Bíblia no l’esmentava.

També Espanya té una d’aquestes idees tan arrelada que la gent justifica qualsevol  bestiesa només amb esmentar-la, em refereixo a la “unitat nacional”.

La “unitat nacional” és la excusa para que qualsevol salva-pàtries mafiós doni un cop d’estat i mati milers de compatriotes, o per que s’accepti que qualsevol corrupte embolcallat en la bandera robi a mans plenes.


Amenaçant amb unitat ens van fer xantatge per colar-nos la constitució que volia l’aparell franquista i ens van imposar a la capçalera de l’estat a una família que hem fet fora d’Espanya tres cops.

Ara reprimeixen, empresonen per idees polítiques, retallen llibertats, eliminen la separació de poders amb la mateixa excusa. ¿Quan en adonarem de que l’esbombada “unitat nacional” és la justificació dels còmplices de la dictadura per prendre’ns el pel?



ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA DEL JUDICI A L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario