viernes, 7 de febrero de 2020

Kirk Douglas, un exemple a seguir (català)

Kirk Douglas va morir ahir, 6 de febrer. Qui va fer algunes de les millors pel·lícules del Hollywood daurat ens va deixar als 103 anys. Descansi en pau.

Douglas passarà a la historia, a més de per ser un excel·lent actor i productor, per haver posat fi al període més obscur i vergonyós de la industria cinematogràfica nord-americana: la caça de bruixes contra suposats comunistes impulsada pel senador Joseph McCarthy.

¿Cóm va poder Douglas acabar amb aquella repressió sense ser polític, ni periodista, ni jutge? Doncs posant-la en ridícul en permetre que el nom de Donald Trumbo aparegués als crèdits d’Espartac com guionista. Si no coneixen la historia vegin l’excel·lent pel·lícula “Trumbo”.

Pel·lícula Trumbo
Ho comento perquè Sánchez es troba en una cruïlla similar a la de Douglas: pot deixar que la situació a Catalunya segueixi podrint-se en els jutjats on la va portar un partit com el PP, més preocupat de les seves currupteles que de fer la seva feina.

O pot resoldre el problema tornant la dignitat a un Estat que l’està perdent amb la seva repressió pròpia d’una altra època, mitjançant el diàleg com vol la majoria d’espanyols, més realistes e intel·ligents que els polítics que els representen.

Per fer tal proesa el president te dues alternatives: la primera és cessar als jutges afins al PP, clausurar l’AN per ser hereva d’un tribunal polític impropi d’una democràcia, canviar la forma de nomenar els membres del CGPJ, del TS y del TC.

Com això deu ser molt complicat i lent, la segona opció és la que va fer Douglas, per exemple anant a Brussel·les i reunint-se amb Puigdemont, el que posaria en evidencia com de ridícula és l’actuació judicial intentant resoldre un problema polític que els supera.


PROU REPRESIÓ
AMNISTIA PRESOS POLÍTICS
AUTODETERMINACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario