miércoles, 19 de febrero de 2020

Sobre la Constitució (català)


Vaig votar SI al referèndum de la Constitució de 1978, creient que aquell text posaria punt final al feixisme, a la repressió, als presos polítics, a l’exili, al pensament únic i a la dictadura.

En aquell referèndum el PP va votar NO perquè volia la continuació de les Lleis Fonamentals del Movimiento, com el millor garant d’aquell règim criminal i corrupte, emparat per uniformes, togues i  sotanes.

El PP es va fer constitucionalista quan se’n va adonar de la veritable naturalesa d’una Carta Magna, elaborada sota amenaça militar, que garantia la continuació de tot l’anterior, sense les sospites que aixecaven unes lleis inspirades pel propi dictador.

A canvi de deixar-nos votar cada 4 anys i de compartir el botí amb una nova classe política, tan mediocre i corrupta com ells, els còmplices del dictador podien seguir mantenint les seves corrupteles i prebendes.

La Constitució ha superat amb escreix a les Lleis del Movimiento a l’hora de protegir aquella cleptocràcia hereva de la dictadura, el millor exemple és el blindatge que fa del cap de l’estat,  propi d’un monarca absolutista o d’un sàtrapa.

No és que la Carta Magna hagi traït el que prometia, perquè mai va prometre res, però sí ha defraudat les esperances dels que volíem una Espanya millor, més lliure, més democràtica, més tolerant i més pròspera.

En veure que al país segueix havent feixisme institucional, repressió, presos polítics, exiliats,  pensament únic i tornem cap a la dictadura, ja no puc creure en una Constitució que és el ciment que ho va enganxar tot, perquè res canviés.

PROU REPRESIÓ
AMNISTIA PRESOS POLÍTICS
AUTODETERMINACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario