jueves, 12 de marzo de 2020

El joc de les diferències (català)

Biden, Sanders i Trump

Els proposo un joc, un de trobar les diferències, però sense desvetllar el final per no espatllar-lo. ¿Per què no comparem els polítics que es perfilen per a les eleccions dels EEUU amb els nostres?

Comencem per l’edat. ¿Saben l’edat que tenen els polítics americans que estan en campanya? Trump, 74 anys; Sanders, 78; Biden, 77. En canvi a Espanya Sanchéz en te 48; Casado, 39; Rivera, 41; i Leire Pajín, 34 quan la van nomenar ministra.

Seguim per la formació. Trump és llicenciat en Econòmiques i Empresarials, Sanders en Ciència Política i Biden es va graduar en Historia i Ciència Política primer i en Dret després. A Espanya uns van copiar la tesis doctoral, altres tenen currículum que minven i a alguns el partit els va tenir de regalar-los la carrera per la seva incompetència.

Pel que fa a l’experiència professional, Trump és un empresari d’èxit, que el 2016 Forbes va enumerar com la 324ª fortuna mundial; Sanders és professor i escriptor a part de polític; i Biden és un prestigiós advocat a més de polític.

A Espanya és molt més senzill ja que tots els esmentats tenen una experiència laboral nul·la i només se’ls coneix l’activitat realitzada a l’ombra del partit, en el que van entrar tant bon punt els van sortir les dents.

Rivera, Sánchez i Casado
Ja sé que, com diu la cançó, “la vida te da sorpresas”, però segons la seva primera impressió, ¿qui els sembla més preparats per liderar un govern, afrontar una emergència o anar pel món representant al seu país?

Si han contestat, como jo, que els polítics dels EEUU, ¿per què no comencem a votar gent solvent, amb formació sòlida i alguna experiència laboral, en comptes de conformar-nos amb qualsevol illetrat que tingui el carnet d’un partit polític?

PROU REPRESIÓ
AMNISTIA PRESOS POLÍTICS
AUTODETERMINACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario