jueves, 22 de abril de 2021

Granotes i escorpins (català)

Un escorpí li va demanar a una granota que l’ajudés a creuar el riu i ella va acceptar a condició de que li prometés no picar-li, però quan estaven a mig trajecte va sentir la punxada i el verí. En preguntar-li perquè ho havia fet, l’artròpode li respongué que ell era així.

Explico això perquè crec que l’independentisme ha fet com la granota, confiant en que aquest estat, que el dictador li va regalar a un Borbó, era una democràcia seriosa, però ha oblidat com eren els Borbons, allò que no poden evitar ser.

Conèixer-los és la millor manera de protegir-se del verí. Els Borbons no tenen més bandera que el seu propi interès, recordin a Ferran VII, que va trair a uns i altres, va anular la constitució i va canviar les regles de joc per mantenir-se en el poder.

Els hem fet fora tres cops del país per lladres, segons Valle Inclán. Maria Cristina es va emportar fins i tot els coberts de plata del Palau Reial quan es va exiliar. I estan malats amb el sexe, com van mostrar els germans Bécquer amb Isabel II al seu llibre “Els Borbons en pilotes”.

Seguint l’estela familiar, Alfons XIII va donar suport a una dictadura per evitar assumir la seva responsabilitat pel desastre del Marroc i, quan anava a l’exili, estava tan enyorat que sols li preocupava si els bordells de Marsella estarien oberts quan arribés el vaixell.

¿S’han preguntat mai perquè Franco, un dictador assassí, va buscar aquests gens per que li cuidessin la cleptocràcia que havia creat pels seus còmplices?

El més curiós és que no li servís l’hereu legítim de la corona, per què seria?


PROU REPRESSIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ


No hay comentarios:

Publicar un comentario