jueves, 22 de abril de 2021

Volem saber

Procés 1001: Marcelino Camacho 
20 anys de presó per fundar CCOO.
¿Creuen vostès que els polítics no ens entenen o simplement que ens prenen el pel? Confesso que jo encara no he arribat a aclarir si és una cosa o altre.

Ho dic per la valoració simplista que fan cada cop que se’ls pregunta pels presos polítics catalans (com els nomena la ONU) i ells contesten amb solemnitat que es van saltar la llei.

¡Clar que se la van saltar!, com tots els ajusticiats pel franquisme, però el que volem saber és perquè a Espanya una llei feta per colpistes traïdors condemnava a mort a qui reclamava democràcia i llibertat.

També es van saltar la llei els fundadors de CCOO, condemnats en el procés 1001, però volem saber perquè Espanya era l’únic país on fundar un sindicat estava penat amb 20 anys de presó.

Està clar que la Sra. Carme Forcadell es va saltar la llei, però volem saber perquè Espanya, que presumeix de democràcia, condemna amb 10 anys de reclusió el fer un debat en un parlament sobirà.

I el Govern es va saltar llei, però volem saber perquè Espanya és l’únic país del món civilitzat on convocar un referèndum es pena amb 12 anys de presó.

També voldríem saber perquè se’ls va condemnar per sedició, que és un delicte que es va eliminar del codi penal el 2005, perquè no tenia cap mena de sentit a criteri del legislador.

O perquè defensen una constitució que es va fer sota amenaça (la qual cosa hauria d’invalidar-la directament), que legitima els possibles delictes del cap de l’estat mentre impedeix que els ciutadans decideixen el seu futur lliurement.

Això és el que voldríem saber, i que ens diguessin la veritat, perquè les explicacions simplistes no aporten res.


PROU REPRESSIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ


No hay comentarios:

Publicar un comentario