martes, 19 de julio de 2022

Un Estat malalt (català)

Villarejo, en defensa d'un Estat malalt
A mesura que es van coneixent noves gravacions del comissari Villarejo, es posa de manifest la greu malaltia que pateix l’Estat, amb la guerra bruta contra l’independentisme, com va fer al País Basc i abans amb la dissidència política.

No és la relliscada d’un comissari bocamoll o  d’alguns policies corruptes, ni d’un parell de ministres ofuscats amb la unitat, ni d’uns quants jutges enyorats de passats imperials o periodistes de camisa nova...

És la lluita de part de l’Estat per preservar els seus privilegis, concedits pel dictador als seus còmplices en la Gran Traïció del 1936, en pagament per legalitzar-li la usurpació del poder, el robatori del país i els 40 anys de dictadura.

Qui és més assassí, qui dispara
o qui ho legalitza?

Ho disfressen de patriotisme i amor a la bandera, però no és més que interès en mantenir les seves prebendes bastardes, perquè es basen en el dret de conquesta que els dona un fet tan il·legal com un cop d’estat, i l’exerceixen mitjançant l’odi, la repressió i l’espoli.

Per mantenir els seus privilegis no van dubtar en assassinar, durant dècades, a més de mig milió d’espanyols i després saltar-se la línia successòria de la monarquia, fins trobar qui els assegurés la continuïtat del franquisme sense Franco.

El seu únic objectiu ha estat sempre defensar els seus interessos en detriment dels espanyols, emprant qualsevol mitjà necessari: la mentida, la manipulació, l’ús de la força i el rebuig a les regles del joc quan no els afavoreixen.

Si el preu de la seva sacrosanta “unitat de la pàtria” és el fanatisme, la ignorància, la por, la repressió i haver de renunciar a la democràcia i a la llibertat, per la meva part poden confitar-se-la.

1 comentario: