viernes, 14 de julio de 2023

Covards (català)

Alguns s’estranyen de que allà on el feixisme acaba d’ocupar algun càrrec, hagi començat a prohibir i a censurar, però haurien de recordar que la censura és fruit de la por i el feixisme  sempre ha estat extremadament covard.

I el més covard de tots els feixismes ha estat sempre l’espanyol, que ni siquiera es va atrevir a presentar-se a unes eleccions, sinó que va usurpar el poder amb traïdoria i nocturnitat, donant un cop d’estat e imposant el seu règim a base d’assassinats i tortures.

Per això, mentre els feixismes europeus censuraven llibres e idees, l’espanyol ha censurat també paraules (presos polítics, president Puigdemont) i fins i tot han arribat a prohibir el color groc, una obsessió que hauria d’estudiar un psiquiatra i no un analista polític.

Clar que tampoc es pot esperar gran cosa d’un feixisme ideat per un dictador tan paranoic que va tenir de canviar-li el nom a la Caputxeta Vermella, perquè allò de “Vermella” li feia pànic i la va batejar com Caputxeta “Encarnada” per poder dormir millor.

Ni siquiera allò de les paraules és nou perquè en aquell mateix dictador li sortia urticària en sentir la paraula “treball” o “treballador”, per això el primer de maig, Dia del Treball arreu del món, a l’Espanya de pa sucat amb oli que va crear se li deia “Día de San José Artesano”.

El color groc perseguit 
en ple segle XXI
Ara els seus còmplices i hereus, que mai es van assabentar de que el feixisme és una teoria tan nefasta i enemiga de la humanitat, que va ser prohibida a tots els països civilitzats, volen emular a aquell paranoic en ple segle XXI.

I ho fan sense entendre que quan ataquen el català, ataquen la seva pròpia cultura, perquè el català és tan espanyol com el Quixot, però la seva ignorància i covardia els fan actuar com ho van fer els talibanes que van dinamitar els Budes de Bamiyan. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario