lunes, 13 de noviembre de 2023

Els nous afrancesats (català)

En relació a les manifestacions que està promovent la dreta en contra de Catalunya i de la possible amnistia als independentistes represaliats, voldria que ningú es deixés enganyar per consignes patrioteres.

Els que promouen les mobilitzacions no són els patriotes que diuen ser, ni els importa el país, la bandera, la pàtria, ni la unitat nacional, l’únic que volen es mantenir els seus privilegis bastards en contra de la ciutadania.

Ja ho deia Antonio Machado, quan va escriure al seu amic, el novel·lista David Vigodski: «A Espanya el millor és el poble…. Sempre ha estat igual. En els tràngols durs, els “señoritos”  invoquen la pàtria i la venen; el poble no l’esmenta siquiera, però la compra amb la seva sang i la salva. A Espanya, no hi ha manera de ser persona ben nascuda sense estimar al poble”.

Antonio Machado

El PP i VOX són els successors d’aquells “señoritos” que sistemàticament han venut el país en els moments difícils. Davant de Napoleó es van afrancesar i li van donar l’esquena al poblo, que va tenir de lluitar sol.

I en el moment més trist de la nostra historia, la Gran Traició del 36, es van alinear amb el feixisme europeu, en contra de la nació, i van portar potències estrangeres per assassinar als compatriotes que defensaven España i el seu ordre constitucional.

Que a ningú li quedi cap dubte de que, si tenen oportunitat, tornaran a vendre el país, al que només volen pel que en puguin treure.


No hay comentarios:

Publicar un comentario