sábado, 21 de diciembre de 2013

Carta oberta a la Sra. Ana Botella

Dies enrere li cridava vostè l’atenció al líder del PSOE de Madrid, dient-li que la ideologia del PP era la que havia generat més riquesa al llarg de la història. Com qui té aquest honor és el liberalisme vaig pensar que en això es referia, així que vull aclarir-li alguns punts.  

Vostès mai han afavorit la transparència, que caracteritza a les ideologies liberals, per això no van dubtar en instal·lar la censura més absurda al País Valencià, amb la TV3 i amb la seva pròpia televisió autonòmica, com han fet tots els règims totalitaris. A més són aliens a les auditories, a les inspeccions fiscals o de qualsevol altre tipus (per això han reduït el número d’inspectors d’hisenda a nivells ridiculs en un país amb un frau fiscal de més de 80.000 milions d’Euros), fan desaparèixer proves dels ordinadors quan intenten investigar-los, etc. Per tot plegat Espanya no ha fet més que baixar punts en el rànquing de transparència a nivell mundial en els darrers anys.

Les ideologies liberals toleren, respecten i animen les discrepàncies perquè saben que de la diversitat sorgeix la riquesa d’idees, d’activitats i de negocis, i per suposat no se’ls passa pel cap voler adoctrinar a ningú. Vostès en canvi són intolerants, no sols amb els forans sinó amb qualsevol del propi país que es comporti, pensi o parli diferent del que consideren la ortodòxia nacional. Per si fos poc, l’única manera que tenen d’aconseguir la cohesió interna és buscant-se un enemic comú, que ja no és el “contuberni jueu maçònic internacional”, sinó el poble català per parlar un altre idioma.

El liberalisme manté la independència dels tres poders, especialment el judicial, no es permet la vulneració de les lleis ja que aquestes són supremes, així que ningú està per sobre d’elles i saben que qui traspassa la legalitat ha de pagar-ho, així que no toleren la corrupció descarada, principalment entre els càrrecs públics, per això un ministre britànic dimiteix per una simple multa de tràfic. En canvi aquí, vostès ho envaeixen tot com si fos part del botí electoral i se’n riuen de la independència dels tres poders. Encara no ha dimitit ningú del PP tot i que un jutge hagi confirmat que existia una comptabilitat en B des de feia dècades i fins i tot el president del Govern hagi reconegut que, al menys alguns dels apunts dels papers del Sr. Bárcenas, eren certs.

Sense anar més lluny a la Sra. Cospedal el jutge li va dir, a la sentència a la denuncia que va interposar contra el Sr. Bárcenas: “ens trobem davant… una conducta indigna, deplorable e impròpia d’un càrrec públic que ha de servir a la ciutadania que la vota, i més en els moments tan crítics que, des del punt de vista econòmic, viu la nostra societat, que fa que tal conducta sigui indignant per a la resta de conciutadans.” Tal afirmació, en qualsevol país, sols li deixaria l‘alternativa de la dimissió, en canvi el PP ha protegit a la Sra. Cospedal en permetre-li treure un comunicat en el que es manifesta “satisfeta”, és a dir que de nou ens fan quedat davant del món més com una dictadura o una república bananera que com un país liberal.  
  
La mentalitat liberal suposa rentar la roba bruta dins de casa, mentre que vostès no han fet res nada amb el requeriment de la ONU que els demanava investigar els crims del franquisme, fins que han tingut de ser jutjats a l’Argentina, per vergonya de tot el país. Així mateix les ideologies liberals persegueixen als criminals de guerra i als torturadors, en canvi vostès han indultat a policies torturadors i han seguit mantenint el marquesat als descendents de Queipo de Llano.

En un altre ordre de coses, els empresaris que van millor amb vostès no són els equivalents espanyols de JP Morgan, de Ford o els innovadors com Edison, sinó els Miquel Blesa, la trama Gurtel, els Díaz Ferran i un llarg etcètera de personatges, més semblants a Oscar Schindler, complaents i servils amb el poder, al que s’acosten per aconseguir els seus càrrecs i que sols busquen que se’ls concedeixi  alguna exclusivitat, un contracto públic o una subvenció amb la que poder especular i fer molts diners, encara que acabin enfonsant l’empresa o venent-la  per una desena part del que el Govern s’ha gastat en ella.  

En fi, Sra. Botella, com pot comprovar els fets del PP indiquen que no se semblen gens al liberalisme, que efectivament és el que ha creat més riquesa al llarg de la història, sinó que més aviat semblen hereus dels feixismes que van existir a Europa a la primera meitat del segle passat, i que avui dia estan prohibits a la majoria de països civilitzats pel bé de la humanitat. El que passa és que davant seu tenen al PSOE, que s‘ha demostrat tan incompetent i ineficient com el PP, i això els permet presumir de liberals i de moderns.     


No hay comentarios:

Publicar un comentario