martes, 31 de diciembre de 2013

Costa tant entendre-ho? (Català)

No hi ha dubte de que els espanyols tenim un problema molt important, que és un Estat immadur, perquè no ha volgut evolucionar; dèspota, perquè entén el poder com a part del botí electoral; imperialista amb la seva gent, perquè es va quedar sense més colònies que les internes; que sols sap embolcallar-se en una bandera, que ha trepitjat sempre que li ha interessat; sense altres aliats que els més rancis de la societat i de l’Església, amb els que sempre s’ha posat d’acord per maltracta al mateix país i a la ciutadania, a la que considera menor de edat i per tant necessitada de tutela.

Però, ¿tan ximplets ens consideren per voler uns partits que no es posin d’acord per repartir-se diners en B? ¿Tan necessitats de lideratge els sembla que estem com per no admetre que quan un polític menteix o és titllat per un jutge de “conducta indigna, deplorable e impròpia d’un càrrec públic” ha de dimitir?

¿Per què els costa tant entendre que no volem tenir aquest més del 25% d’atur estructural, ni que els joves no tinguin cap mena de futur aquí perquè un Estat, ancorat en l’immobilisme, no ha entès ni la grandesa del país ni les seves immenses possibilitats? ¿Tan ignorants ens consideren com per no saber que, els més de 30 anys del “café para todos”, no han servit per millorar les expectatives de les zones més deprimides del país? ¿Tan simples ens creuen com per no intuir que l’únic futur que aquest Estat té per Espanya és seguir amb mig país subvencionant a l’altre mig?

¿Tan insensibles els semblem per no volem una Festa Nacional basada en la tortura d’animals? ¿Tan incultes ens imaginen, per volem ser formats en la llibertat i no ser adoctrinats? ¿Es tan difícil entendre que volem ser un país normal i no formar part de l’Estat més incomplidor d’Europa? ¿Es dolent voler rentar la roba bruta dins de casa, ja sigui els crims del franquisme o els avortaments, en comptes d’esperar a que altres ho facin per nosaltres?

¿Perquè els costa tant entendre que alguns no volem el món en blanc i negre on ens estan portant?

No hay comentarios:

Publicar un comentario