sábado, 7 de diciembre de 2013

Qui ofèn Espanya? (Català)

Sr. Jorge Fernández Díaz
Ministre d’Interior

Senyor.

Vostè està fent una llei que, entre altres coses, pretén multar fins amb 30.000 euros a qui ofengui a Espanya però, com sempre, el problema és que no aclareix què es considera “ofensa” i sols esmenta la crema de la bandera. Qualsevol país, que tingui la llibertat i la sobirania dels seus ciutadans per sobre de tot, sap que això suposa també respectar el dret de cadascun d’aquests ciutadans a cremar la bandera.

Sr. Ministre, hi ha moltes coses que qualsevol consideraria que ofenen més a Espanya que la crema d’una bandera, per exemple que els crims del franquisme tinguin de ser jutjats a l’Argentina després de que vostès no fessin cas al requeriment de la ONU, o que Europa tingui d’esmenar-nos una iniciativa per ser tant barroers, ja sigui la doctrina Parot, les ajudes a les drassanes, una llei de desnonaments considerada abusiva i il·legal, i un llarg etcètera que ja comença a ser massa vergonyós, al que s’ha afegit la seva llei de la que els europeus es pregunten per a què vol una norma tan restrictiva un país suposadament democràtic.

Que potser no és una greu ofensa al país la manca de dimissions en el seu partit, desprès de que un jutge hagi confirmat que hi havia una comptabilitat B des de feia dècades, i de que el propi president del Govern reconegués que part dels apunts del Sr. Bárcenas eren certs? I què me’n diu de la sentència que assegura que la Sra. Cospedal ha tingut “una conducta indigna, deplorable e impròpia d’un càrrec públic“, a la que el seu partit ha donat suport en permetre-li treure una nota dient que està “satisfeta” amb la sentència?

Sr. Ministre, no és més indigne haver hipotecat al país durant dècades, amb els diners que no teníem, per fer obres que no necessitàvem? No li sembla més indigne el tenir una taxa d’atur escandalosa o que els joves no tinguin aquí cap mena de futur?

També crec que ofèn mes a la dignitat del país la mort de 40 persones en un accident de metro a Valencia i que la televisió autonòmica, en mans del seu partit, imposi la censura informativa, fins que el Sr. Jordi Evole torna a despertar les consciències de valencians i espanyols anys desprès.


Vostè sap que podria continuar recordant-li coses, que qualsevol consideraria pitjors que cremar una bandera, així que, si es considera el guardià de la dignitat d’Espanya, busqui on realment estan els que l’ofenen i la desacrediten.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario