domingo, 22 de diciembre de 2013

La fàbrica d'independentistes (Català)

Finalment Catalunya ha mogut fitxa cap al Referèndum que ha de determinar què vol ser en el futur. De tot el procés, el que més em sorprèn és la incapacitat de l’Estat Espanyol per entendre la situació. Si n’han de ser d’obtusos que fins i tot el Sr. Junqueras públicament els dona les gracies per ser la millor fàbrica d’independentistes, i ells segueixen sense comprendre res perquè, com els mals metges, tracten els símptomes sense buscar les causes de la malaltia. Per això sols veuen la pregunta com un desafiament de pati d’escola i es pensen que tot respon a una febrada passatgera del Sr. Mas.



No han assumit que la major part dels nous independentistes ens hi hem tornat gracies al Sr. Guerra quan assegurava que, desprès de passar el ribot per l’Estatut, no el coneixeria ningú; per la sentència dels jutges polititzats del Constitucional, que es van passar per l’Arc del Triomf la voluntat del poble català expressada a les urnes; per les gracietes que asseguraven que s’havia de bombardejar Barcelona cada cinquanta anys; per les vegades que ens han tractat de nazis els mateixos que homenatjaven als combatents de la División Azul o els que s’assessoren amb els advocats que dictaven sentències de mort durant la dictadura; per cada vegada que ens han titllat d’insolidaris els mateixos que paren la ma a Madrid per rebre les subvencions pagades amb el nostres diners.
  
Encara no han assimilat que és el poble de Catalunya qui està impulsant el procés, en no deixar-li cap més alternativa per mantenir una mínima dignitat, i que al Sr. Mas no li ha quedat cap altre remei que afegir-s’hi si no volia quedar al marge d’uns esdeveniments tant importants. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario