miércoles, 19 de julio de 2017

L’interès del govern

Que el govern del PP no gestiona per als ciutadans, sinó per aquelles grans companyies que puguin contractar-los quan acabin la legislatura, ho deu posar en dubte ja poca gent.

Un exemple és la llei que sanciona l’autoconsum energètic. Que un país amb el sol, el vent i la costa que té Espanya faci una norma així, sols s’explica si el seu impulsor espera col·locar-se en una elèctrica quan acabi el mandat.

La llei no amaga el seu objectiu de protegir a les companyies de les pèrdues, en perjudici dels consumidors que fabriquin la seva pròpia energia. És una norma prepotent que no pretén millorar la vida dels ciutadans, sinó mantenir els privilegis de les elèctriques espantant al personal.

Que la llei es tan absurda como inútil, ho demostra el fet de que l’estat encara no ha imposat cap multa pel seu incompliment, cosa que no és d’estranyar, tenint en compta el ridícul que faria si els denunciats portessin tals multes a Europa, quan aquesta ja ha demanat que el 2020 el 20% de l’energia consumida a tot el continent sigui renovable.

Davant d’aquest requeriment europeu, què proposa Espanya? Garantir el proteccionisme més ranci, multar als consumidors o ficar-los a la presó i enviar la Guardia Civil a desmantellar plaques solars, bateries Tesla o altres dispositius a les llars particulars. Tot plegat per  assegurar-se alguna plaça en un consell  d’administració.


El més curiós del cas és que tal legislació serà molt perjudicial per a les mateixes empreses si, en comptes de modernitzar-se, diversificar-se i entrar en el mercat de les energies alternatives, s’acomoden a l’ombra de l’estat i segueixen abusant de les tarifes, perquè quan els ciutadans adverteixin que la llei està feta en contra seva i li perdin la por, la caiguda de les elèctriques serà imparable.


No hay comentarios:

Publicar un comentario