jueves, 4 de octubre de 2018

Ens han fet fora


La política espanyola es caracteritza, a part de per la nefasta gestió, per la manca d’autocrítica, que és la millor manera d’enquistar els problemes i no resoldre’ls, al contrari del que passa a les empreses on, si no ho revises tot estàs condemnat.

Ho dic perquè el 2 d’octubre, tots els polítics i mitjans espanyols, aquests que asseguren no ser nacionalistes, lamenten la commemoració a Catalunya del 1-O, oblidat que totes les decisions que prenem, i la política no pot ser menys, tenen conseqüències.

Ja no recorden que el procés el van començar el PP i el TC amb la recollida de signatures i la sentencia contra l’Estatut, quan ja l’havien votat els catalans, menystenint la sobirania popular catalana i destruint el sistema constitucional d’aprovar estatuts.

El 1-O van venir a castigar-nos per voler votar, malgrat que votant és com es resolen els conflictes en democràcia, i ho van fer picant a les nostres mares i avies, ¿de veritat esperaven que els poséssim una catifa vermella, o ho haguéssim oblidat?

El 1-O l’estat va decidir trencar Espanya, fent fora a Catalunya, ho va decidir tot sol i no va dubtar a fer-ho de manera clara i contundent davant les càmeres de TV de tot el món que ens miraven. I el 3-O ho va ratificar el cap de l’estat. ¿De què es lamenten ara?

Puc acceptar que Catalunya els molesti o que ens vulguin fer fora per parlar dues llengües, però no puc acceptar que tirin la pedra i amaguin la ma. El culpable de que Catalunya estigui com està és l’estat i la seva política clara contra tot el que és català.

Per això ara els catalans hem de decidir si volem quedar-nos en un lloc on no ens hi volen, i on ja ens han dit que ens tractaran com a súbdits de tercera, o si volem ser ciutadans lliures en una república nova.




VISCA LA REPÚBLICA

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario