lunes, 15 de octubre de 2018

Prescripció de delictes


En aquests temps de corrupció, repressió i retallades de llibertats, pocs són els motius per a sentir-nos orgullosos de ser espanyols, i molts els que ens inviten a reflexionar sobre com hem arribat fins aquí i a buscar-hi solucions.

A més ara la sentencia sobre los nens robats ens ha fet sentir una profunda vergonya de que en aquest país passessin aquestes coses, i de que el Dr. Vela hagi estat posat en llibertat, malgrat quedar provat que va ser un dels autors de les mateixes.

Hi ha delictes que no haurien de prescriure, com els crims contra la humanitat i ¿potser hi ha quelcom menys humà que prendre-li un recent nascut a una mare que acaba de parir?

Un assassinat es pot cometre en un segon de perdre el cap, però una xarxa per robar nens als seus pares i donar-los a altres persones, suposa la implicació de molta gent: metges, infermeres, llevadores, administratius, monges, capellans, etc.

A més, per fer-ho durant dècades es necessita un bon suport institucional: registre d’ingressos a la maternitat, certificats falsos de defunció, registres falsos d’enterraments, partides falses de naixement, registre civil, a més del silenci de molta gent.

A Argentina, on també es va donar aquesta monstruositat durant la dictadura, les avies de la Plaça de Maig van poder donar-li visibilitat després de jutjar a les cúpules militars i enviar-les a la presó.

A Espanya, on el feixisme mai va demanar perdó ni va ser jutjat, i segueix ocupant els entrellats del poder, no ha estat possible aquesta visualització, i la sentència absolutòria del Dr. Vela, juntament amb la condemna de presó a la nena robada Ascensión López, deixa clar que no estan disposats a molestar a tantes “persones de bé”.


LLIBERTAT PRESOS POLITICS

VISCA LA REPÚBLICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario