jueves, 28 de abril de 2022

Esperpent nacional (català)

No sé què em sorprèn més, si l’espionatge massiu a l’entorn independentista (polítics, familiars, advocats, etc.) o que l’estat ho justifiqui en defensa de la pàtria, suposadament amenaçada.

El primer que hauria de fer aquests “patriotes” és assegurar que el país que diuen defensar és el quin volen els espanyols, però no s’atreveixen a preguntar per por al que puguin contestar els ciutadans.

Ho dic perquè aquest és un estat hereu d’un règim feixista que, segons va dir la ONU el 1946, “va ser imposat al poble espanyol per la força amb l’ajuda de les potències de l’Eix”… i en conseqüència “no representa al poble espanyol” (resolució 39 de l’Assemblea General).

Y no ens representa perquè mai hem sigut feixistes, com ho demostra el fet de que per instaurar aquell esperpent van tenir de fer més de mig milió de morts i seguir assassinant durant 40 anys. 

L’estat actual és el fruir d’aquesta herència il·legítima, que es va consolidar amb la Constitució de 1978, feta sota amenaça de cop d’estat, per la cúpula militar, el que hauria de des-legitimar la nostra Carta Magna davant del poble i del món sencer.
Ramon del Valle Inclán

I descansa sobre una monarquia, en la família dels Borbons, a la que hem fet fora d’Espanya tres vegades “per lladres”, segons Valle Inclán, i de la que el general Prim assegurava que era el major llast pel desenvolupament del país.

Amb aquests antecedents no em crec el “patriotisme” dels que diuen defensar España, perquè ningú que l’estimi pot acceptar que segueixi il·legítima, en mans dels còmplices de la dictadura i liderada per una família que ha estar sempre un immens desastre pel país.



No hay comentarios:

Publicar un comentario