domingo, 3 de marzo de 2019

La política espanyola envers Catalunya (català)


L’Estat espanyol ha canviat el nom a l’aeroport de Barcelona, en un acte que és el reflex de la política que ve fent envers Catalunya des de fa dècades.

Li han posat “Josep Tarradellas”, diuen que pel seu talant dialogant, en canvi ells no han parlat amb la Generalitat per conèixer la seva opinió. Saben la teoria però no la posen en pràctica.

Han lamentat que la Generalitat no hagi anat a la inauguració, però no l’havien convidat, per si la foto amb independentistes li restava vots al ministre, ara que hi ha eleccions.

PSOE, PP i C’s van junts en totes les decisions que acaben perjudicant a Catalunya, com el 155 o empresonar als seus líders, però desprès els estranya que no els aprovin els pressupostos.

Com no tenen projectes pel país, fa dècades que es dediquen a avivar l’odi a tot allò català, per aconseguir algun vot a la resta d’Espanya, però després els molesta que estiguem tips i vulguem marxar.

Cada any se’n van 16.000 M€ que no tornen, però ens diuen insolidaris aquells que, en comptes de crear recursos que augmentin la riquesa d’Espanya, es limiten a exigir més del que mai han aportat.

Pressionen a jutges polititzats, com el Tribunal Constitucional, per que digui que a Catalunya no és constitucional allò que sí ho és a Andalusia o a Valencia, i després se sorprenen si ens sentim com una colònia.

Van dir que el procés era el major problema que tenia Espanya i per això l’1-O van fer una operació de castic, però en el judici asseguren que la cosa tenia tan poc interès que ningú el va ordenar, ningú en sap res i ningú assumeix cap responsabilitat.

¿De veritat l’Estat creu, com els nens petits, que el que fa no te conseqüències?


ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA DEL JUDICI AL INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario