sábado, 9 de marzo de 2019

Xifres per a la independència (català)


L’Estat enganya amb les xifres del independentisme, en assegurar que només som la meitat dels catalans. A qualsevol societat la majoria de la gent rebutja el canvi i prefereix allò que coneix, així que, si la meitat diu que prefereix marxar, probablement som molts més.

Per fer-nos una millor idea del potencial de la independència podríem recordar que el pressupost de tota la sanitat catalana, més la despesa en pensions, en educació i en la llei de dependència no arriben als 40.000 M€.

Els 16.500 M€ que se’n van cada any i no tornen ens donaria per incrementar més d'un 30% totes aquestes partides i encara ens quedarien mes de 4.000 M€ per a millorar la vida al 30% de nens catalans que viuen en risc de pobresa.

Que Sánchez s’ofengui perquè no es van votar uns pressupostos que el PSOE qualifica de socials, perquè sobre paper ens tracta millor que el PP, és una presa de pel.

El Consell General d’Economistes va calcular, el 2017, que si se’ns apliqués el concert basc Catalunya generaria més de 200.000 llocs de treball (reduint l’atur a la meitat), el que rebaixaria la factura per desocupació, alliberant més recursos. El mateix estudi assegurava que el PIB augmentaria un 5’2%. ¿La independència no podria aconseguir al menys el mateix?

A més, Catalunya ha mostrat el seu desig de millorar la vida dels seus ciutadans amb lleis com la d’impostos a la banca, de pobresa energètica, la que grava els habitatges buits, etc.

Si tots volem que els nostres fills visquin millor que nosaltres, em costa creure que un 50% de catalans encara creguin que els seus fills tindran un futur millor en una Espanya improductiva, depenent de les ajudes, incapaç de baixar l’atur, d’evitar l’emigració juvenil, de lluitar contra la corrupció o d’apostar per les renovables, per exemple.


ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA DE JUDICI A L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario