domingo, 10 de marzo de 2019

Solidaritat o presa de pel? (català)


Entre la solidaritat i la presa de pel hi ha una línia prima que sovint es traspassa, per això els proposo alguns exemples per que decideixin si parlem d’una cosa o de l’altra.

És evident que els pares han d’ajudar als fills, però ¿que els sembla la demanda que uns pares van guanyar contra el seu fill, de 30 anys, per fer-lo fora de casa perquè no treballava, ni estudiava, ni buscava feina, ni col·laborava en res?

Cal ajudar a les families pobres que no poden pagar la energia, però quan en un barri, la meitat o més dels habitatges defrauden en la corrent elèctrica i això provoca incendis per sobrecàrrega, ¿és solidaritat o presa de pel?

S’ha d’ajudar als aturats, però en els anys previs a la crisis, amb plena ocupació i important treballadors de tota Europa, encara hi havia un 8% d’aturats a les llistes, ¿li prenien el pel a la nostra solidaritat?

Quan la gent cobra més estant a l’atur que treballant, com passa ara a la campanya de la maduixa a Huelva, ¿la nostra solidaritat afavoreix que ens prenguin el pel?

Cal ajudar als que estan en risc de pobresa, però quan es fa una inspecció per controlar el frau i s’eliminen més de 400.000 prestacions irregulars, ¿hi havia solidaritat o presa de pel?

La gent ha de tenir un habitatge digne, però quan un grup de nens de papà, volen jugar a ser classe obrera i n’ocupen una per viure en una comuna sense que hi hagi possibilitat de fer-los fora, ¿hem de ser solidaris amb aquesta presa de pel?

¿No hauríem de fer un estudi per valorar les ajudes que rep cada nacionalitat (amb percentatge d’individus subvencionats per cada 100 arribats), per veure amb qui som solidaris i qui ens està prenent el pel?



ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA DEL JUDICI A L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario