viernes, 22 de marzo de 2019

Netejar les institucions (català)


He llegit “El llibre negre” d’Ernesto Ekaizer, sobre Bankia i la crisis bancaria que, segons l’autor, ens ha costat mes de 250.000 M€, que el govern diu que no cal tornar, per ser diners públics.

Sorprèn el paper del Banc d’Espanya, tant per la versió oficial de que no se’n van assabentar de res, el que suposa una colossal incompetència; com per la de la seva connivència amb els bancs per enganyar inversors, segons indiquen alguns correus interns.

En qualsevol cas, les institucions de l’Estat deixen molt que desitjar, clar que, ¿quines institucions caldria esperar en un país que va votar al PP quan ja sabia que era el partit més corrupte d’Europa?

S’imposa una neteja en profunditat de totes les que no es van reformar durant la Transició, neteja que es durà a terme després de l’hecatombe que suposarà la farsa del judici contra l’independentisme.

¿Quines institucions se salvaran si fins i tot la Monarquia, desacreditada després de saber-se que Suárez la va col·locar sense referèndum, perquè les enquestes no la volien, està sota mínims pels escàndols de tot tipus i per haver donat suport a la repressió a Catalunya?

Caldrà canviar aquesta Justícia polititzada i al servei dels poderosos, per una independent i al servei dels ciutadans; caldrà canviar la llei electoral; modernitzar partits i sindicats; fer unes Cortes eficaces; una premsa seriosa i fiable…

El treball que Espanya té al davant és colossal, perquè a tot això cal afegir-li el deute extern, el descrèdit internacional, la manca de productivitat, la dependència d’ajudes externes, l’atur, la pobresa, etc.

Sort que podrà fer-ho sense Catalunya, que sempre han considerat un problema, perquè amb la independència aquesta seguirà el seu propi camí.


ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA DE JUDICI A L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario