jueves, 17 de junio de 2021

La banca: quina creu!

L’organisme encarregat de garantir la lliure competència en els mercats (la CNMV) investiga a 4 bancs (Sabadell, Santander, Caixabank i Bankia) per si van cometre abusos en els avals dels crèdits ICO.

Sospiten que van fer servir tècniques per alterar el comportament econòmic dels consumidors que demanaven crèdits habilitats pel Ministeri per a empreses i autònoms colpejats per la Covid.

Un no pot deixar de preguntar-se quantes prebendes necessiten els bancs per que els seus alts directius puguin seguir creient-se meravellosos.

Ja fa temps que van deixar de ser aquelles entitats serioses i segures, on una encaixada de mans amb el director de sucursal era més fiable que una publicació del BOE.

Van començar per moure al personal per que no agafessin confiança amb els clients, oblidant que precisament la confiança era el nucli del seu negoci.

Presumeixen de ser empreses privades i de les virtuts del mercat, però com no els sortien els números, van anar a veure al papa Estat i li van exigir que eliminessin la competència, començant unes absorcions on va pesar més la política que l’eficiència.

Especulen amb els nostres diners, ens cobren comissions abusives  i ens enganyen directament, com va passar amb la venda de preferents a ancians, que no tenia altre objecte que prendre’ls els estalvis de tota una vida.

Però com tampoc els sortien els números, ens van demanar un rescat, que ens va costar un ull de la cara, i que ni han tornat ni pensen tornar.

No sols continuen fent trampes, sinó que ara volen reduir plantilla perquè creuen que el problema son els seus treballadors, per això exigeixen noves ajudes, que haurem de tornar a pagar nosaltres, clar. Una veritable  creu.


PROU REPRESSIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario