viernes, 18 de junio de 2021

Una dreta rància e intransigent (català)

Els indults als presos polítics catalans estan posant de manifest el que son, i sempre han estat, els dirigents de la dreta espanyola: una gent rància e intransigent que no accepta les regles democràtiques perquè mai van creure en la democràcia.

De fet, històricament, cada cop que han vist perillar els seus privilegis s’han rebel·lat, com el 1936, quan van donar suport a la gran traïció a Espanya, la guerra incivil i la repressió.

L’únic que defensen, per més que s’emplenin la boca de patriotisme i s’embolcallin en la bandera, és seguir mantenint el poder al preu que sigui, si cal sometent a tot el poble amb l’ajuda d’un dictador assassí.

Pretenen ser un partit polític (el PP) encara que un jutge els va qualificar “d’organització criminal”. Es proclamen constitucionalistes, malgrat que van votar NO a la Constitució el 1978. També asseguren ser cristians, però neguen el perdó que suposa l’indult.

Diuen fer política però s’han amagat darrera els jutges per evitar fer política. Es proclamen partit exemplar però Europa els va assenyalar com el més corrupte del continent.

Els hem vist robar, mentir, prevaricar, usar la policia partidàriament, manipular la Justícia, fer guerra bruta contra els adversaris, i malgrat tot, pretenen seguir donant-nos lliçons de moral.

Ara van de moderns inventant  conceptes i assegurant que la llibertat és prendre cerveses, encara que paguin les sortides al bar amb la vida dels ciutadans (Madrid, ha tingut un 40% més morts per Covid que la mitja nacional).

Lluny de ser la solució a res, aquesta dreta és la pitjor rèmora que tenim a Espanya, no sols per al progres de la nació, sinó per arribar a ser un país normal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario