domingo, 18 de octubre de 2020

Contra les clavegueres de l'Estat (català)

A les clavegueres de l’Estat, policies, jutges i periodistes creuen que el país es defensa arruïnant-li la vida a qualsevol que pensi diferent d’ells, encara que sigui arrossegant el nom d’Espanya pel fang.

Indesitjables així n’hi ha a tot arreu, la diferència és com s’actua contra ells, com es controlen i quina responsabilitat se’ls exigeix per tal que el títol de periodista o advocat, la toga o l’uniforme no siguin garantia d’impunitat.

Si els agrada el cine, ja saben que de vegades es pot veure com funcionen altres països, per això els recomano l’excel·lent pel·lícula “Alguns homes bons” dirigida per Rob Reiner.

En ella, un advocat (Tom Cruise) es planteja si acusar a un coronel del exèrcit (Jack Nicholson) per la mort accidental d’un marine sota el seu comandament, però té dubtes en no tenir proves suficients.

El motiu de les seves dubtes és important perquè, si acusa a un alt comandament del exèrcit sense proves i no pot demostrar la seva culpabilitat, poden retirar-li el títol d’advocat i no podrà exercir mai més com a tal.

Als EEUU qualsevol pot criticar el que vulgui, gracies a la llibertat d’expressió, és més, consideren que qüestionar al govern no és sols un dret, sinó una obligació que tenen com a ciutadans lliures.

Però si un professional acusa sense proves o les falsifica, s’arrisca a que li retirin el títol i acabar a la presó, ja que consideren que és diferent la xerrameca d’algú en un bar i l’actuació d’un professional.

En canvi, aquí segueixen tan tranquils els que han arruïnat la vida de Tamara Carrasco, el bon  nom de Sandro Rosell o robat l’alcaldia de Barcelona a Xavier Trias, no se’ls ha exigit ni una explicació i segueixen exercint la seva professió contra qualsevol.


PROU REPRESIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ 


No hay comentarios:

Publicar un comentario