sábado, 3 de octubre de 2020

La (in)justícia espanyola (català)

Quan es va fer la Transició (que millor n’hauríem de dir la Imposició), no es va modificar cap estructura de l’estat franquista, com a molt se li va canviar el nombre per un altre més “patriòtic”, com el TOP que va passar a dir-se Audiència Nacional.

Només després del 23F es va decidir modernitzar l’exèrcit per la por que el propi estat tenia davant de tant soroll de sabres, de nostàlgics capficats en “salvar-nos” de no se sap què.

La resta va romandre intacte i així ens va, perquè si per controlar a la població, una sotana és més efectiva que un batalló de carabiners, també per mantenir un règim pervers, les togues  són més eficaces que els uniformes.

Tots els règims totalitaris creats per dictadors assassins tenen de dictar lleis per donar-los un vernís de legalitat, però aquestes no serveixen de res si no tenen jutges còmplices disposats a aplicar-les, per més aberrants que siguin

Només quan es te una Justícia còmplice y uns jutges disposats a defensar lleis injustes, com la que assegurava que un jueu era un esser inferior, es pot empresonar i exterminar a algú en un forn crematori, en cas contrari és impossible fer-ho. 

I ara estem descobrint con pena que la Justícia espanyola no sol va ser còmplice de la dictadura que va trair el país, el va ultratjar, el va arruïnar i va assassinar als seus ciutadans, sinó que impedeix que a la llibertat i la democràcia s’instal·lin definitivament entre nosaltres.

Per això processen a Martín Villa a Argentina i no a Espanya; el rei emèrit és investigat a Suiza, però no a Espanya; a Andorra s’admet a tràmit una querella contra Rajoy, però no a Espanya; i els polítics catalans són innocents a tota Europa, menys a Espanya.

¿No serà que ja toca inhabilitar a aquesta Justícia i en aquests jutges?


PROU REPRESIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ


No hay comentarios:

Publicar un comentario