viernes, 30 de octubre de 2020

Crisi u oportunitat (català)


Diuen que l’anagrama xinés per escriure “crisis” significa també “oportunitat”, i no deixo de preguntar-me si això passarà també amb la Covid-19, si podrem treure quelcom positiu o  aprendrem alguna cosa bona pel futur.

No hi ha dubte de que aquesta és una crisis diferent de les anteriors, en el sentit de que en aquelles només es “perdien” diners, que en realitat ningú tenia interès en buscar, perquè tots estaven implicats en la seva desaparició.

En canvi, la Covid-19 es mesura per la pèrdua de vides i això és ben diferent, perquè aquesta vegada la mala gestió s’associa directament a morts i molts polítics (ja sigui per inexperiència o incompetència) quedaran retratats.

Quan les aigües es calmin i fem les inevitables comparacions entre països, veurem que uns hauran tingut deu o quinze vegades més morts per milió d’habitants, ens preguntarem el motiu i analitzarem les decisions preses.

Alguns, si no ho veuen clar, denunciaran els fets a la Justícia, potser davant d’un jutge que haurà perdut un pare o una mare pel virus, així que estarà interessat en saber la veritat i poc disposat a cedir a les pressions dels possibles responsables de la mort del seu progenitor.

Espanya líder en oblidar els seus morts

A França ja han començat, i fa pocs dies la policia va registrar les cases de l’ex-primer ministre i del titular de Salut, en el marc d’una investigació sobre la gestió governamental de la crisis sanitària pel coronavirus.

Falta saber si a Espanya optarem per tornar a oblidar els morts, per no incomodar a polítics incompetents o si aquesta vegada els exigirem alguna cosa, per exemple, tenir experiència professional fora de la política, el que suposaria que aquest patiment no seria en va.


PROU REPRESIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ 


No hay comentarios:

Publicar un comentario