viernes, 15 de marzo de 2024

La campanya electoral de Puigdemont (català)

Hi haurà eleccions a Catalunya el 12 de maig, el que ens porta a un nou any perdut, un més, i tot per interessos partidistes, un fracàs sense pal·liatius de la política catalana, que no sé si ens mereixem.

En qualsevol cas, si es presenta Puigdemont per Junts, pensant en el que esperen els catalans i en el bé del país, la seva campanya electoral pot ser d’allò més simple.

1.- S’ha de fer un referèndum d’autodeterminació pactat amb l’Estat i, si no ho accepten, proclamar la independència unilateralment aquesta legislatura.

2.- S’ha de pensar com fer un nou Estat europeu, per a la qual cosa tenim una idea clara del que NO volem: hem de fer un estat el més diferent possible a l’espanyol.

3.- S’ha de decidir quines millores podem fer amb els casi 20.000 milions d’euros que cada any se’n van de Catalunya i no tornen. ¿Com es pot millorar la sanitat, l’educació, l’atenció als ancians, les pensions, etc.?

Una altra cosa en la que som líders: 
Deute nacional

4.- ¿Com fer que Europa reconegui la independencia? Garantitzant que Catalunya pagará part del deute espanyola (encara que sigui responsabilitat estatal) per tal que els estalviadors europeos recuperin part del prestec.

5.- Cal ser solidaris amb Espanya, per la historia comuna, per això s’ha de decidir quants diners se’ls han de donar per evitar que facin la suspensió de pagaments número 14 de la seva historia.

Amb aquests 5 punts, Puigdemont pot arrossegar a tot l’independentisme i a votants d’altres partits, perquè la possibilitat de fer un país nou i normal, no controlat pel franquisme sociològic, és massa atractiva.


No hay comentarios:

Publicar un comentario