jueves, 7 de marzo de 2024

No tot és tan complicat (català)

Ja sé que liderar un país te de ser difícil i que ha de costar molt solucionar els problemes que tenim, però algunes coses no em semblen tan complicades com per que no es pugui fer res per millorar-les. Veiem alguns exemples.

Si presumim de ser una democràcia plena i volem acabar amb el mercadeig post-electoral, que fa que governin aliances de perdedors, ¿per què no posem les dues voltes electorals i limitem el número de legislatures a dues?

Si paguem l’energia més cara d’Europa perquè el lobby de les energètiques està liderat per ex-presidents i ex-ministres, ¿què ens impedeix fer una llei que prohibeixi que aquestes empreses els contractin?

Si falten professionals en totes les branques i seguim amb més de tres milions d’aturats, ¿per què no millorem la formació i la vinculem a les empreses?, ¿i per què no exigim als aturats que busquin feina?

Si la major part de la societat creu que la immigració il·legal és un problema, ¿no es podria exigir als immigrants que tinguin un contracte de treball abans d’empadronar-los, com passa a bona part d’Europa?

Si veiem normal que la gent tingui de tornar els diners que li ha prestat un banc, ¿per què els perdonem als bancs els 200.000 milions que els vam donar per a rescatar-los, desprès que enganyessin als clients?

Si volem sortir sense por a que ens ocupin la casa, ¿ajudaria el fet de que no es tardés més de 2 anys en que l’autoritat es decideixi a fer fora als okupes?

Si volem uns carrers més segurs, ¿no es pot fer res amb els delinqüents reincidents després d’haver-los detingut 10 o 15 vegades?

Serà que jo ho veig fàcil perquè penso en el bé del país i dels ciutadans, no en partits polítics. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario