miércoles, 2 de octubre de 2019

El gran enigma de l’1-O (català)


De seguir així, saber qui dva donar l’ordre de carregar l’1-O serà un misteri més gran que el de la Santíssima Trinitat, i només serà superat per altres ocorreguts en aquestes terres com identificar al Sr. X del GAL o al M. Rajoy dels papers de Bárcenas.

Si alguna vegada han sentit parlar de decisions col·legiades, és a dir les que es prenen col·lectivament per part de qualsevol comitè de direcció, oblidin-se d’elles, només son aplicables a l’estranger o en les ments malaltisses dels guionistes de Hollywood.

Això és Espanya i aquí als càrrecs no se’ls paga per assumir responsabilitats, sinó per figurar, fugir d’estudi tant bon punt la cosa es posi lletja i amagar aviat la ma si s’ha tirat la pedra.

Per això ara resulta que ningú va donar l’ordre de carregar l’1-O i tots li passen el mort (és un dir) als pobres antidisturbis. És normal que ningú vulgui ser qui va creure que Espanya es defensava atonyinant avis en sabatilles.

Que a Moncloa no donessis l’ordre pot ser, perquè se suposa que estan per altres coses, però que el ministre Zoido, el Sr. “no ho sé”, no aporti llum sobre quelcom que havia de conèixer al detall, només indica que la seva incompetència està a l’alçada de la seva mala memòria.

16 guardies civils imputats per la mort
de 15 persones a la platja de El Tarajal
Però la major decepció és quan el gran home, en el que l’Estat havia dipositat la seva confiança per controlar als pèrfids catalanes, el Sr. Pérez de los Cobos, tampoc aporta res davant el jutge. Sorprèn fins i tot que li deixin portar uniforme.

Davant d’aquesta situació els jutges estan cridant a declarar als agents, tot i que si son com els de El Tarajal, als que se’ls van morir 15 persones davant dels seus nassos i ni se’n van adonar, no podem esperar que sàpiguen diferenciar entre el que està bé del que està malament.


ACUSO L'ESTAT PER LA SEVA PERSECUCIÓ 

A L'INDEPENDENTISME
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS
VISCA LA REPÚBLICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario