sábado, 5 de octubre de 2019

La metamorfosi socialista (català)


La metamorfosi de les granotes és un procés interesant ja que neixen, com a capgrossos, amb cua però sense potes, i acaben amb quatre potes i ni rastre de cua.

El mateix li ha passat al PSC-PSOE, que va nàixer d’esquerres, marxista, ecologista, defensor dels treballadors i del dret a l’autodeterminació, és a dir, amb una magnífica cua, però sense braços mentre no tenia res per agafar.

Però tant bon punt va tenir oportunitat d’agafar alguna cosa (ministeris, ajuntaments, consells d’administració i altres prebendes) li van sortir uns esplèndids braços mentre perdien la seva fabulosa cua.

A diferencia de la granota, aquesta transformació no està al seu ADN, per això desconcerta a qui l’ha vist abans i el veu ara, inclosa molta gent d’esquerres de veritat que se sent òrfena o traïda.

El canvi té una explicació molt simple. Abans de 1975 els militants eren lluitadors per la llibertat, demòcrates convençuts, perquè calia estar molt segur per jugar-se el físic davant els Grisos i exposar-se a les tortures d’un Billy el Niño qualsevol.

A la mort del dictador, els còmplices de la  dictadura es van repartir entre els dos partit amb més possibilitats d’ocupar càrrecs, així que la meitat van anar al PP i l’altra meitat al PSOE, per això ambdós coincideixen en el model d’Estat.

Així s’explica que no es condemni el franquisme, que es protegeixi a la banca i les grans corporacions en contra dels ciutadans, que es doni suport a una monarquia il·legítima o que es renunciï al dret a l’autodeterminació.

Fins i tot presumeixen de les seves arrels feixistes: ¿recorden com d’orgullós estava José Bono de que el seu pare era falangista? Busquin un ministre alemany que digui en públic estar orgullós de que el seu pare fos de les SS.



ACUSO L'ESTAT PER LA PERSECUCIÓ 
A L'INDEPENDETISME
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS
VISCA LA REPÚBLICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario