domingo, 10 de diciembre de 2017

Conseqüències del deute (2ª part)

Si vostè encara creu que els diners de l’Estat apareixen per art de màgia o que el govern  disposa d’una font inesgotable de bitllets, potser tot això no li importi,  però si és conscient del que costa guanyar-los i no li agrada que malbaratin els seus estalvis, potser sí.

Segur que es farà moltes preguntes: Cóm hem arribat fins aquí?, qui n’és el responsable?, i les més importants, qui ho pagarà? i cóm ho farà o al menys com reduir els 30.000 M€ d’interessos anuals que podrien ser més productius?

Els responsables són els governs de Zapatero i de Rajoy que no han deixat d’endeutar-se de forma alarmant per més d’una dècada, és a dir que ens han hipotecat a nosaltres i als nostres fills (Castor acabaran de pagar-ho els nostres fills i nets d’aquí a 30 anys).

Sobre qui ho pagarà, suposo que ja intueix la resposta: naturalment tots els espanyols, tot i que segur que uns ho pagaran més que altres. I respecte a cóm ho faran, caldria tenir en compta tres aspectes.
El primer és que això no és una república de ciutadans lliures e iguals, sinó una monarquia hereva d’una dictadura feixista que defensa els privilegis d’una casta que es creu superior. No parlo de l’antiga cort sinó d’una classe política que porta segles al poder i que no ha dubtat en defensar-los fins i tot amb cops d’estat (1923 Primo de Rivera, 1932 Sanjurjo, 1936 Franco, 1981 Tejero).

Segon, que aquesta casta no té mentalitat capitalista, sinó que és profundament caciquil. El matis és important ja que el capitalista vol tenir una classe mitja gran i amb poder adquisitiu per que compri els seus productes (Henry Ford), a més valora la intel·ligència, la preparació i la iniciativa perquè d’aquí surt la innovació que pot fer-lo més pròsper.

Per la seva part el cacic a l’únic que aspira és a viure una mica millor que els individus del seu entorn, per això com pitjor visquin aquest s més fàcil li resulta destacar, a més avorreix la intel·ligència i la preparació perquè no desitja cap progrés i en canvi posa en evidència la seva mediocritat.

I tercer, tant la monarquia com aquesta classe política, que ens han permès creure que   estàvem en una democràcia, a canvi de no qüestionar ni deslligar res del que es va lligar el 1978 (amnistia dels crims franquistes, monarquia, unitat nacional i manteniment de privilegis), pensa ara que hem anat massa lluny i que cal fer marxa enrere.

Per això la reforma de la constitució imposada per Merkel els ha anat com anell al dit ja que l’obligació de pagar el deute els dona una excusa per desmantellar l’estat del benestar i tornar a una dicta-tova. Per tal d’accelerar el procés, no han dubtat en arruïnar el país, fins i tot regalant-li els 60.000 M€ del rescat als bancs (únic cas en el món).
 
Per suposat els primers en pagar el deute seran els més febles, ja que amb els poderosos no s’atreveixen, per tant seran els nens (1/3 de nens espanyols està en risc de pobresa), els pensionistes (primer amb pujades de pensions del 0,25% i aviat amb reduccions de les mateixes) i els aturats (que cada cop estaran més abandonats).

Després acabant amb la classe mitjana, que en les últimes dècades havia aconseguit prosperar i educar als seus fills, el que suposa pels cacics un terrible fracàs en obligar-los a competir amb  gent ben preparada per mantenir els seus càrrecs i privilegis.

Blindaran l’educació per tal que cap descontrolat pugui pujar per l’ascensor social i fer-los ombra, començant per una reforma laboral amb la que ja no s’arriba a final de mes encara que es tingui un sou, el que impedirà a molta gent donar-li educació als fills durant els 25 anys que es necessiten per aconseguir un professional preparat.

Naturalment acabaran amb el “gratis total”, en sanitat, com han començat a fer a Madrid, que els ha servit de laboratori; i sobre tot en educació, per si algú encara resisteix econòmicament a la reforma laboral.

Insisteixo, això és el que ve en el futur immediat en aquest país si no ho impedim. Tots els escarafalls que el govern del PP està fent pel tema de Catalunya són per ocultar les seves intencions així com la corrupció que els corca. 


LLIBERTAT PRESOS POLITICS!!! 

VISCA LA REPUBLICA!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario