martes, 5 de diciembre de 2017

Deute rècord

Espanya ha arribat a xifres rècord de deute nacional, casi del 100% del PIB (més de 1’1bilió, amb B, d’Euros). Hem multiplicat per tres el que hauria de pagar cada ciutadà per liquidar-la: de 8.757 € per persona el 2006, fins els 23.796 del 2016.

Aquest deute s’ha generat malgrat que l’Estat controla els ingressos (els impostos de tots els espanyols, menys bascos i navarresos); sense tenir les despeses, ja que els serveis estan traspassats a les CCAA; i decidint les inversions (quines, on i com).

A Catalunya el deute suposa un 35’3% del PIB, i s’ha multiplicat per cinc en aquest mateix període (dels 2.080 € per habitant el 2006 als 10.095 del 2016).

Però els motius del nostre deute són totalment diferents ja que no controlem els ingressos (que es recapten a Madrid) però sí tenim la despesa, en prestar els serveis.


El finançament de Catalunya suposa que l’Estat ens transfereix menys del que costen els serveis, és a dir que mai aconseguirem reduir el deute amb mesures pròpies com incrementar els ingressos o millorar la gestió per baixar despeses.


VISCA LA REPUBLICA!!!

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario