martes, 26 de diciembre de 2017

Diàleg

Rajoy tindrà de parlar amb Puigdemont de moltes coses, per exemple d’aturar la repressió a Catalunya, de cóm fer efectiva la independència i de quin deute espanyol han d’assumir els catalans per evitar que Espanya faci suspensió de pagaments en pocs mesos.

El problema és que Espanya no ha negociat mai al llarg de la història ni sap cóm fer-ho. A més Rajoy ni sap ni li agrada fer política, per això s’ha amagat sempre darrera d’un plasma, sense admetre preguntes en les seves rodes de premsa.

Per això ha estat incapaç de millorar el país, limitant-se a enviar-ho tot al TC o als tribunals per aturar-lo i dissecar-lo. Els jutges dicten sentències d’obligat compliment, que tothom ha d’acatar i això és el més oposat que existeix a la política.

Rajoy i el PP no han vingut a governar, sinó a controlar un “cortijo”, del que treuen prebendes i sobresous a base d’afavorir als seus amics de l’Ibex 35. Mai s’han pres seriosament els problemes d’Espanya, per això no han descobert que el procés anava de debò fins l’1-O.

Però Catalunya ha dit prou i no tindran més remei que seure a dialogar, el que comporta un altre problema, perquè per fer-ho seria bo conèixer a l’adversari, però tot el que Moncloa sap de Catalunya és el que li ha transmès Sánchez Camacho i García Albiol.


Sense saber fer política, sense saber cóm es dialoga, ni poder delegar en els jutges i amb una informació deformada sobre el problema català, és probable que s’hagi de ser molt pacient en negociar amb un Rajoy en liquidació al que tot se li farà molt costa amunt.



LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!!! 

VISCA LA REPÚBLICA !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario